vrijdag 25 mei 2012

Trainings 2-daagse Ardennen

Deze week ben ik met mijn maatje Paula Ijzerman gaan hossen door de bossen in de Belgische Ardennen.

Op dinsdag hadden we om 10uur afgesproken in Eupen. Aldaar zouden we de eerste etappe lopen. Ik had enkele GR boekjes liggen en had het idee om via GR15 van Eupen naar Monschau te lopen, daar GR 56 te nemen naar La Boele op de Botrange en dan GR 573 terug naar Eupen. Een ruwe schatting 45km.

De weersvoorspellingen waren prachtig. 's Ochtends een beetje mist, maar die zou opklaren en daarna zou het een stralende dag worden.
2 zottekes op stap!!
Via het stuwmeer te Eupen liep de GR15 naar Monschau. Het was een aangename trail.
Nog voor we in Monschau waren moest ik mijn schatting van de totale afstand bijsturen naar een 51km, de heenweg was gewoon langer dan gedacht. 

Aangename trails rondom Eupen!
De toergids (ikzelf dus) wist een leuke patisserie zijn in Monschau en ik moest geen 2 keer vragen of Paula zin had in een stukje taart!

Taart = trailfood???
Na het taartje terug op weg naar Eupen. Op de Hoge Venen liepen we door de open vlaktes in de stralende zon. Alles liep fantastisch. De trail was zeer afwisselend en Paula was zo blij als een klein kind als we aan de houten paadjes begonnen. Di was vrij snel over, elk houten paadje (bruggetje over het veen) was minstens 50m te kort en hierdoor moesten we ons dus regelmatig een weg banen door de slijkerige moerasgronden!

Door het veen!
Langs het riviertje richting Eupen!
Alé, dan nu maar de eindkilometers zekers? Dat bleef duren...... 56km stonden er uiteindelijk op de teller. Met slijkerige benen en bezwete kledij snel ons hotel zoeken en douchen! Eten en slapen!!

De tweede dag had ik een MTB parcours uitgezocht te Theux. 57km met een 95%onverhard, leuke single-trails en voor de bikers technisch!

Nu ik weet niet wie die review heeft geschreven, maar ik denk dat ikzelf aan een verhouding van 70% VERHARDE ONDERGROND kom! Spijtig!

De warmte was drukkend en we waren eigenlijk blij dat we in Banneux nog een beetje water konden gaan tappen. Een binnenweg zorgde uiteindelijk voor een etappe van 49km met gemengde gevoelens! De gemengde gevoelens hadden enkel te maken met het parcours. Dit was niet wat de vele reviews op de MTB site zeiden!

Rondom Theux.

Paula!!
Wij waren content! 2 super dagen werden nog afgesloten met een douche in het hotel/tennisclub en een maaltijd in een brasserietje!

2 dagen= 105km! Ni slecht ni!

1 opmerking: