zondag 25 maart 2012

Marathon te Lier

In een weekje recup na van vier weken met 400km was het de Marathon van Lier. Tevens Belgisch Kampioenschap en Belgisch Kampioenschap bij de politiediensten. Hier kan ik natuurlijk niet wegblijven!

Zo gezegd zo gedaan. Na deze week de inschrijvingen te hebben bekeken, moest ik alleen maar vrezen voor Bjorn Van Tichelen die de enigste opponent was in de reeks Sen M (Mannen -35jaar) en mezelf, die al twee weken sukkelt met een luchtwegen infectie.

Het was er een ontspannen sfeertje, allemaal goedgemutst door de zon en het prachtige weer. (Buiten een enkeling vol stress wegens de gehoopte tijd!)

11u30, KNAL, startschot en weg waren we. Ik had halvelings met Carl (mijn loopmaatje tevens flik) afgesproken te vertrekken tegen 4'40"/km(3u20' op de marathon). Niks daarvan!! Het tempo was door de bochtjes zeer moeilijk onder controle te houden en tevens merkte ik op dat Bjorn al snel een paar honderd meter van me wegliep, KLOTE, dat zat niet in de planning. Carl bleef even achter en het competitiebeestje werd wakker! Langzaamaan dreef ik de snelheid op. Aan een snelheid van 4'25"/km merkte ik op dat Bjorn verder uitliep. Rond de 10km dacht ik dat Bjorn een goede 800m voorliep. Nog maar een beetje snelheid opdrijven. 4'10" liep ik met momenten (snelheid om onder de 3uur op marathon te lopen). Te hard vreesde ik, maar je moet iets proberen.
Toen Bjorn na de eerste ronde de piste afliep moest ik nog naar de piste. Hij maakte een sterke indruk, maar ik hoopte stiekem dat hij een inzinking zou krijgen. Stelselmatig haalde ik 1 per 1 de snellere lopers in op jacht naar Bjorn. Op 18km moest Bjorn een plaspauze inlassen en slaakte ik een kleine zucht van verlichting. Nog een 300m moest ik inhalen op Bjorn en daar wou ik mijn tijd voor nemen. Zienderogen werd de kloof kleiner.
Rond de 25km kwam ik bij Bjorn. Bjorn keek om, stopte en zei me dat hij blaren had. Rot, hij zou spijtig genoeg de wedstrijd verlaten. Vanaf toe kreeg ik wel een serieuze dip. Doorlopen aan dit tempo was onmogelijk. We probeerden een snelheid te houden van om en bij de 4'20"/km maar kreeg rond 30km toch een oplawaai! Vertragen "eten"(Squeezy) en drinken en hopen dat de vaart er een beetje inblijft. Het lukte redelijk, maar toch kon ik niet vermijden dat TAR2010 deelnemer Dirk Van Thuyne me nog voorbij stak op weg naar zijn PR.
Eindtijd 3u13'47", beter dan verwacht!

Na de finisch een onderonsje met Mega Mindy.

Tijdens de prijsuitreiking consternatie, geen reeks onder 35 jaar, wel onder 40 jaar. Nu geen probleem, ik sta liever met brons op het podium dan met goud, maar wel de enige in de reeks, maar ze hadden me even over het hoofd gezien! Nadat een andere deelnemer zijn medaille moest inleveren kreeg ik dan toch m'n bronze plak!

Winnaar bij de politiediensten overall Glen Leyers, ikzelf en BK 50+ Carl Van Moortel

Verder heb ik vrijdag toegezegd om mij te engageren voor het goede doel. Later hierover meer!!

P.s. Nog een fantastische pluim voor de volledige organisatie en alle vrijwilligers die tijdens Lier Marathon hebben gewerkt. Het was een zéér goede organisatie en ik hoop binnen 5 jaar weer aan de start te staan.

3 opmerkingen: