maandag 9 april 2012

Zalig pasen!

Het is weer even geleden, maar de week na de marathon te Lier was er eigenlijk niet zo veel te vertellen. Het idee van wat rust in te bouwen, was onmogelijk gezien er eind april een zware week is gepland.

Twee dagen na de marathon deed ik men eerste loopje en merkte een beetje irritatie op aan mijn rechterenkel. Niks ergs, maar toch een beetje opletten.
Het eindtotaal de eerste week na de marathon bedroeg een goede 87km waarvan de hoofdmoot in het weekend gelopen werd. De irritatie aan de enkel werd niet erger.

Deze week moest het kilometeraantal terug deftig de hoogte in ondanks dat ik mijn rustdagen maandag en dinsdag wou behouden. Zo gezegd zo gedaan.
Woendag liep ik heen en weer naar het werk, goed voor 35km. Donderdag wederom rust.
Vrijdag en zaterdag 15 en 16km gelopen en zondag stond wederom de hoofdmoot op de planning. 3 keer 2uur verspreid over de hele dag.

Zondagmorgen 6uur stipt vertrok ik voor men eerste 2uur. In het donker liep ik in de straten rond Broechem richting Nijlen om zo uit te komen op de Kesselse Heide om daar een toertje te maken en via Emblem terug te keren. 20km op de kop. Het tempo diende deze loopjes rond de 6minuten per kilometer te liggen (10km/u), naar het gevoel was dat in de zéér vroege uurtjes toch wel doorlopen.

Broechem by night! De rechtse lichtstip is Broechem kerk!
Kesselse heide.
Na het paaseieren rapen en het paasontbijt vertrok ik om 11u30 vanuit Wommelgem naar Broechem. Via het Fort van Wommelgem, alwaar ik de nieuwe Finse piste eens kon testen, liep ik via Ranst bos en het Bossenstein kasteel en bijhorende golfterrein naar huis. 21km die verbazingwekkend vlotter gingen dan het eerste loopje die ochtend.

Kasteel Bossentein met golfterrein.
Na het middagmaal gingen we met de familie naar een binnenspeeltuin te Nijlen. En dit was dan ook het startpunt voor mijn derde loop van de dag. Via café "De slappen uier" naar Nijlen centrum. Aldaar had ik tijdens het lopen telefonisch afgesproken met Goele. Zij zou een eindje meefietsen. Leuke compagnie is altijd welkom als je die dag al een 47km alleen hebt rondgelopen.
Eén ding kreeg ik niet volledig onder controle: m'n snelheid! Ik liep vlotweg 5'30" per kilometer! Een kleine 11km/u en moest me dus steeds op de vingers tikken! Vertragen was de bedoeling, maar het liep eigenlijk gewoon SUPER, maar dat zal ook wel aan de compagnie hebben gelegen!!! Bedankt Goele!!!
De derde toer van de dag was 22km lang.

Een piepjonge merel zat me verdwaasd aan te kijken toen ik bijna thuis was.
Allee, alles gezegd zijnde: Pasen = 63km, eindtotaal deze week: 129km!!
1 oud paar loopsloefen in de vuilbak gegooid en de problemen met de rechter enkel blijken te verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Alles loopt voorlopig goed en we hopen komende week nog eens goed boven de 100km te lopen. Hierna een weekje rust om dan 21 april La Bouillonante te lopen en 22 april te vertrekken naar het Zwarte woud om ongeveer 270km te lopen op 7 dagen.

2 opmerkingen:

  1. Graag gedaan! En als je nog eens in de buurt bent, laat het gerust weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kerel, wat een prachtige manier om je kilometers te maken! Je bent echt lekker bezig! We moeten dringend maar weer eens samen bezig gaan. Zo ergens in mei of juni ofzo?

    X

    BeantwoordenVerwijderen