zondag 12 februari 2012

Belgian Total Coastal Run 2012

Zaterdag 4u de wekker loopt af, snel wassen, eten en om 4u40 vertrekken naar Knokke. Vandaag loop ik mee met de groepsloop Belgian Total Coastal Run.

Om 6u25 hebben we de kusttram van Knokke naar De Panne. Kwestie van het parcours al is, in de tegenovergestelde richting, te verkennen.
We herkennen elkaar meteen, de lopers die vandaag de wind zullen trotseren. Allen goed ingepakt en lichtjes bevreesd voor de schrille noordoosten wind die de ganse dag onze snoet zal tijsteren. Van toppers die reeds enkele malen de finish hebben gehaald in Spartathlon, 24uurs lopers, finishers op de Jan Knippenberg Memorial (100mijl),......tot mezelf.

Om 8u45 komen we aan in De Panne. Hier staat ook weer een hoopje strak ingepakte lopers waarbij ik direkt een oude getrouwe TAR2010-loopster tegenkom. Heidi, een blij weerzien en steeds leuk om een loopje zo te kunnen starten.

We waren uiteindelijk met 13 en om 9u riep Luc De Jaeger Braet "We zijn weg zekers???". Op naar Knokke. Direkt het strand op en de wind te lijf gaan, een goede remedie tegen de koude. De zon zat nog verscholen achter de appartementsgebouwen die de kustlijn her en der sieren waardoor het niet gemakkelijk was om het warm te krijgen.

Het schuim op de golven is als een ijsmassa achter gebleven op het strand. Prachtig en op zich niet glad. Het leverde alleszins fantastische beelden op. Met zon en zonder zon.

9uur 's morgens op het strand aan De Panne. De zon zit nog verscholen.

Met zonneschijn op het ijzige strand.

Mijn kennis van de kustlijn is te pover om een uitgebreid verslag te maken over de gevolgde route, maar wat heb ik dan wel onthouden???

Het was een fantastisch leuke trip, we hebben de 2 overzetbootjes gemist. Die van Nieuwpoort vaart niet in de winter en die van Oostende had net middagpauze. Hierdoor kregen we in Nieuwpoort natuurlijk de jachthaven te zien waar de bootjes in een dichtgevrozen haven lagen. Leuk beeld.

De laatste kilometers voor Blankenberge zijn we van het strand afgegaan om een stuk door een bos te lopen, een leuke afwisseling en tja,..... toch even een beetje beschut tegen de wind.

Een leuke afwisseling, de bospadjes onderweg naar Blankenberge. Samen met Spartan Luc.

Buiten een dipje rond kilometer 30 waar ik er even de brui aan wou geven, zijn we er goed doorgekomen. Jezelf oppeppen is nu ook niet meer zo moeilijk? Je moet maar denken: Je kan hier toch niet de kusttram terugnemen??? Wat ga je dan wel in Chamonix zoeken???

Trouwens de omgeving waar we in liepen was ook wel leuk!


Buiten iemand die op voorhand had afgesproken om halfweg te stoppen, heeft iedereen Knokke al lopend behaald. Allen moe maar voldaan.
Uiteindelijk hebben we 69km gelopen en waren om 17u20 aan het station te Knokke.

Ik wil nog een welgemeende lofbetuiging uitten aan de fantastisch gedreven verzorgers die keer op keer stonden te verkleumen in de kou en dit alleen maar om een beetje eten, drinken, en courage te geven!! Bedankt mannekes!!

Een zalige loop sloot de week af. Eindtotaal van de week 95km. 

3 opmerkingen:

 1. Amai, dikken bal! :-) Om eerlijk te zijn het kriebelt hier wel als ik u verslag lees!!! Volhouden é! Grtz Joris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik loop in de zomer altijd van Oostduinkerke naar ofwel Nieuwpoort of de panne en da vin ik al een goe loopke! Maar naar Knokke, man man das al redelijk straf ze!

  ps --> toevallig geen walviske gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja jongen, gij zijt ne straffe gast!

  BeantwoordenVerwijderen