donderdag 12 april 2012

Oudenaarde - Ronse

Treintickets 2,6euro pp!!!
Vandaag met Tinne een stuk van de streek-GR Vlaamse Ardennen gaan lopen. Om 10u30 waren we in Ronse en konden vlak naast het treinstation de auto parkeren.

Treintickets kopen en wachten tot 11u12 op de trein die ons naar Oudenaarde zou brengen. En...... niet vergeten, dit voor 2,6 euro per persoon!! Als dat niet SUPERgoedkoop is????Nog even een koffietje voor het vertrek!
Aangekomen in Oudenaarde vertrokken we op onze tocht. In de GR gids stond dat het een 35km zou zijn + een 2km tot aan de stations.

Snel na het verlaten van Oudenaarde liepen we langs de flank van de Koppenberg om deze nadien te beklimmen langs de zijde die de wielrenners tijdens de Ronde van Vlaanderen ook beklimmen.

De leuke afdaling gebeurde langs het leuke paadje door het Koppenbergbos. Langs het paadje stonden her en der lentebloemetjes in bloei. Prachtig!

Bijna boven op de Koppenberg!

De bloemetjes langs de kant.
Na de Koppenberg volgden er nog enkele klassiekers: de Kortekeer, de Paterberg, de Kwaremont, Kluisberg, Col le Trieu en een stukje van de Hotondberg.

Sommige waren toch wel stevige kuitenbuiters zeker daar men op kasseien niet zo lekker loopt!Alé, het was een leuke tocht, goed aangeduidt, buiten dat we één paaltje hadden gemist boven op de Paterberg, al goed dat we het snel doorhadden!

Na een prachtig stukje door het Kluisbos gingen we dan uiteindelijk richting Ronse. Uiteindelijk, 40,4km gebold op 4u30'.
Spijtig genoeg was er maar een 25% onverhard en hebben we al de rest over de weg gedenderd.

Voorlopig 65km deze week, op naar de 140km.
3 opmerkingen: